geplaatst door op 30 mei 2013 in |

Wederom een prettige samenwerking met Marjet Roerink. Compas is een dansvoorstelling van het cross-over gezelschap Battle por Fiësta, met 5 dansers en een muzikant. Vanaf 14 november 2013 is deze voorstelling te zien op evenementen, in theaters, buurthuizen en scholen.

Om een duidelijk beeld neer te zetten is een concept bedacht waarbinnen zowel de bestaande dansvloer, de rekwisieten als de kleding door de groep makkelijk zijn aan te passen aan de verschillende locaties waar gespeeld gaat worden.

De voorstelling gaat over reizen en ontmoeten. Er zijn verschillende categoriën personages. Iedere categorie heeft naast de basiskleur zwart een vaste accent kleur in de kleding. De dansers reizen over de dansvloer, waarop een belijning is aangebracht in de kleuren van de vier windrichtingen. De belijning doet denken aan een metrokaart en verdwijnt in de vier windrichtingen de theaterzaal uit. In het midden van de vloer is een kompas aangebracht binnen een streng kader in koel, scherp afgesneden licht.

snapshot vloer vlak voor de generale

Share