geplaatst door op 23 augustus 2013 in | 0 reacties

Voor Kunst in de wijken Delft, onder regie van Marjet Roerink werden in de zomer van 2013 verhalen en talenten van bewoners van de wijk ‘Geerweg’ in Delft vastgelegd. Om in de wijk het gesprek te faciliteren is een setting bedacht. Er is gekozen voor een toegankelijke vormentaal, maar ook beetje een revolutionaire uitstraling in strijdbare kleuren die refereren aan het assertieve verleden van de Geerweg. Een kar met tuinstel en koffieservies kondigt door de bel zijn eigen komst aan. Bewoners kunnen aanschuiven voor verhalen, koffie en koek.

Voor de tweede fase van dit project, die bestond uit een theatrale tour door en langs de wijk op 12 oktober 2013, is voor elke locatie een herkenningspunt gemaakt in de vorm van een fotolijst met beeld passend bij de scène.

Groeten van Geerweg

Foto Laura de Haan

groeten van Geerweg foto © Herman de Groot

Foto Herman de Groot

In totaal is een twintigtal lijsten gemaakt met daarin prachtige actuele kleurenfoto’s van Laura de Haan en historische zwart wit beelden van Herman de Groot. De lijsten zijn ook toegepast in een kleine fototentoonstelling in het ‘speeltuingebouw’ waar de tour startte en eindigde.

Verder zijn op verschillende plaatsen installaties gemaakt die betrekking hadden op de verhalen of de historie van de wijk.

Verzamelen van verhalen aan de picknickset.

De gestemplede decoraties van de parasol en het tafelblad zijn geïnspireerd op een verborgen geheim Geerweg ‘logo’.

snapshots van werk in uitvoering:

snapshot tafelblad met randdecoratie

detail randdecoratie

Share