geplaatst door op 12 januari 2015 in |

In nauwe samenwerking met ABE Ontwerp is in het kader van de prijsvraag van Havensteder in Rotterdam ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan een woonconcept ontwikkeld: Havensteder HUB.

Havensteder HUB is een woonconcept voor verbindend wonen; verbinden op woon- en wijkniveau. In de HUB woon je zelfstandig en toch samen. In de HUB breid je je huis uit, als je gezin uitbreidt. Of zeg je een stuk woning op als het uit is. Door slim bouwen zijn woonunits makkelijk te verkleinen of uit te breiden en laat je je huis meegroeien met iedere fase in je leven.

In de HUB maak je makkelijk verbinding met je buur. De indeling per woonblok vergroot de statistische ontmoetingskans. De HUB biedt ook faciliteiten om meer samen te doen, zoals gezamenlijke zonnepanelen en marktplaats. Dat maakt elkaar leren kennen makkelijker en geeft meer onderlinge betrokkenheid.
In de HUB is zorg verbonden aan wonen. Het integrale intercomsysteem maakt het mogelijk de zorg voor je vader te delen met de thuiszorg. De kinderopvang heeft ook een mamacafe, waar je op je vrije dag een kop koffie kunt drinken, andere ouders kunt ontmoeten en vragen over de opvoeding van je grut kan stellen.
Havensteder bouwt met de HUB actief aan verbindingen met de wijk. Zowel door gezamenlijke voorzieningen als een tuin en zorgaanbod, als door aantrekkelijke huurvoorwaarden te bieden met inzet in de wijk als tegenprestatie.

De HUB is een concept van Caroline Tintel (interieurarchitect) en Lucia Snoei (grafisch ontwerper en ervaringsdeskundige). Hun netwerk, bestaand uit architecten, projectontwikkelaars, ingenieurs, (ortho-)pedagogen, beleidsmedewerkers op wonen en sociaal maatschappelijk gebied, is actief betrokken bij het ontwikkelen van de HUB.


Share

havenstederhub1
havenstederhub2
havenstederhub3
havenstederhub4

Indien gewenst kunt u de PDF downloaden: Havensteder HUB_Tintel_Snoei