geplaatst door op 14 februari 2011 in | 0 reacties

In dit tachtiger-jaren complex in Rotterdam centrum wilde de opdrachtgever een drietal problemen opgelost zien. Daglicht toetreding in het sombere centraal gelegen trappenhuis en een badkamer en toilet die aan alle moderne eisen voldoen.

Direct daglicht toepassen in het trappenhuis bleek te kostbaar, daarom werd gekozen voor het vervangen van gangwanden op de eerste en tweede verdieping door glaspuien. Door deze puien te verdelen met een smal stramien kregen ze een strakke, moderne uitstraling. Om toch de eventuele behoefte aan privacy te waarborgen werden aan de binnenkant van de puien smalle horizontale jaloezieën toegepast. Op iedere trap werden op de korte wanden armaturen met up- en downlights toegepast. Alle wanden werden strak gestuukt en wanden en houtwerk in het hele trappenhuis zijn wit geschilderd. De bestaande laminaatvloer werd gehandhaafd.

De indeling van de badkamer werd rigoureus veranderd. Er werd ruimte gecreëerd door de opstelplaats voor wasmachine en droger te verplaatsen naar de aangrenzende berging. Waar mogelijk werden inbouw kranen toegepast, waar dat niet kon is op speelse wijze gebruik gemaakt van de voorzetwanden. Luxe sanitair en kranen en een stoere glazen douchewand maakten het geheel af.

glaspui gang tweede verdieping

overzicht gang en slaapkamer tweede verdieping

badkamer

Share